سه راه امین حضور, خیابان ایران, نبش پاساژ طهران, پلاک 59
تاریخچه شرکت سونی
برند سونی بزرگترین تولید کننده محصولات الکترونیکی مصرفی است. این شرکت همچنین در زمینه تولید فیلم، موسیقی و خدمات مالی نیز فعالیت دارد.
تاریخچه شرکت سونی
این شرکت توسط ایبوکاماسارو و موریتا آکیو در سال 1946 به عنوان شرکت مهندسی ارتباطات راه دور توکیو ایجاد شد. ایبوکا و موریتا به مدت 40 سال در روابطی که یکی از روابط سازنده و جذاب تاریخ تجارت نامیده می شود با یکدیگر همکاری داشتند. نبوغ ایبوکا در زمینه توسعه محصول و تسلط موریتا در مدیریت بازاریابی و بازرگانی، سونی را به یکی از مشهورترین نام های تجاری در جهان تبدیل کرد. سونی، که نام رسمی این شرکت در ژانویه 1958 شد، از اصطلاح لاتین سونوس به معنای صدا گرفته شده بود و اصطلاحی بین المللی بود.
اولین محصول مصرفی این شرکت اجاق گاز برنج بود. اگرچه این محصول فروش ضعیفی داشت، اما در زمینه تعمیر رادیوها و سایر تجهیزات الکتریکی تجارت موفقیت آمیزی داشت. در سال 1950 این شرکت اولین ضبط صوت با طراحی ژاپنی را معرفی کرد. در سال 1952 ایبوکا به ایالات متحده سفر کرد و تماس های اولیه را برای صدور مجوز از ترانزیستور آزمایشگاه های بل، و سپس بخشی از شرکت الکتریک غربی، بازوی تولید تلفن و تلگراف آمریکا (AT&T) برقرار کرد. این توافق نامه منجر به اولین خط تولید بسیار موفق سونی شد رادیوهای ترانزیستور. این رادیو TR-63 سونی، رادیوی ارزان قیمت تمام ترانزیستور به اندازه یک جیب پیراهن بود که هنگام انتشار در سال 1957 توجه مصرف کنندگان را به خود جلب کرد. رادیوهای جیبی سونی موفقیت فوق العاده ای داشتند و عاملی برای رسمیت شناختن نام تجاری این شرکت بین المللی بودند.
شرکت سونی؛ غول الکترونیک
تا سال 1960 تجارت در ایالات متحده موجب شد که شرکت سونی در آمریکا، دفتر مرکزی در شهر نیویورک داشته باشد. هنگامی که این شرکت فروشگاه خود را در خیابان پنجم در سال 1962 افتتاح کرد، اولین پرچم ژاپنی بود که از آغاز جنگ جهانی دوم در ایالات متحده به اهتزاز درآمد.
در نمایشگاه جهانی نیویورک 1964، سونی MD-5، اولین ماشین حساب رومیزی تمام ترانزیستور را معرفی کرد. در سال 1968 این شرکت اولین تلویزیون رنگی خود را به بازار فرستاد. تا سال 1971، 40 درصد از خانوارهای ژاپنی دارای تلویزیون های رنگی بودند، بنابراین سونی اولین ضبط فیلم کاست رنگی (VCR) را معرفی کرد که منجر به معرفی دستگاه ضبط فیلم بتاماکس در سال 1975 شد.
ظهور واکمن، CD و DVD سونی
در سال 1979 نوار پخش قابل حمل واکمن سونی به خیابان ها آمد. اگرچه مهندسان سونی در مورد طراحی دستگاهی که فقط قابلیت پخش و ضبط آن را داشته باشد، تردید داشتند، موریتا با اصرار بر این که اگر واکمن موفق نباشد، استعفا خواهد داد، اصرار داشت که این محصول را عرضه کند. واکمن یک حس بین المللی بود و در نهایت صدها میلیون واحد فروخت. سپس، سونی فناوری تعدیل کد پالس را ارائه داد و آن را با سیستم لیزر فیلیپس ترکیب کرد. استاندارد قالب CD ها و بعداً دی وی دی های دیجیتال DVD توسط طیف گسترده ای از شرکت ها در ژاپن، اروپا و آمریکای شمالی مورد تاید قرار گرفت. سال بعد سونی اولین دوربین فیلمبرداری را معرفی کرد.
تنوع و رکود
در اواخر دهه 1980، مدیران سونی می خواستند محتوای سرگرمی را به فعالیت های سونی اضافه کنند. دراین راستا در سال 1988، برند سونی گروه CBS Records Group را از شرکت CBS خریداری کردند و بدین ترتیب بزرگترین شرکت ضبط کننده جهان را به دست آورد و سال بعد شرکت سرگرمی کلمبیا پیکچرز را خریداری کردد. خرید شرکت کلمبیا، بزرگترین شرکت آمریکایی تا آن زمان توسط یک شرکت ژاپنی جنجالی در ایالات متحده برانگیخت. این مشاجره با مشارکت موریتا در مقاله ژاپنی که می تواند نه بگوید به این جنجال دامن زد. آن ها ادعا کردند که ژاپن دیگر به ایالات متحده وابسته نیست و یک قومی قوی تر پس از جنگ است.
ورود پلی استیشن و لپ تاپ VAIO
اوایل دهه 1990 برای سونی سال های سختی بود. اقتصاد ژاپن وارد یک رکود اقتصادی ده ساله شد و بنیانگذاران این برند، ایبوکا و موریتا، دچار سکته مغزی شدند (به ترتیب در سال 1992 و 1993). موریتا در سال 1994 رسماً بازنشسته شد و در سال 1999 درگذشت. با توجه به اینکه بنیانگذارانش دیگر در شرکت نبودند، سونی اولین ضرر خود را بیش از 200 میلیون دلار در سال 1993 اعلام کرد. بر خلاف آشفتگی های تجاری، سونی به طراحی و ارائه محصولات جدید ادامه داد. در سال 1994 بخش سرگرمی آن کنسول بازی ویدیویی پلی استیشن خود را به بازار ژاپن معرفی کرد و تا سال 2002 واحد بازی این شرکت بیش از 10 درصد از درآمد سالانه شرکت را تأمین می کرد. یکی دیگر از مراکز سودآور عمده برای شرکت، بازی واقعیت مجازی اینترنتی آن به نام EverQuest بود. گروه سرگرمی این شرکت همچنین تصور بسیاری از افراد را با سگ ربات خود، AIBO، که در سال 1999 معرفی شد، جلب کرد. در سال 1997، سونی خط رایانه های شخصی VAIO را معرفی کرد. VAIO سیستمی با کیفیت و گران قیمت بود که این شرکت برای کاربران علاقه مند به توسعه یا پخش برنامه های چندرسانه ای به بازار عرضه می کرد.
در سال 2005، به دنبال گزارش های ناامیدکننده سالانه مالی، هوارد استرینگر به عنوان رئیس و مدیر اجرایی شرکت سونی انتصاب شد. اگرچه انتصاب یک غیر ژاپنی به ریاست شرکت مادر بسیاری را متعجب کرد، اما حدود دو سوم کارمندان سونی در سراسر جهان غیر ژاپنی بودند. در سال 2009 استرینگر رئیس بخش الکترونیک سونی گردید.
در تلاش برای احیای سونی، Stringer بر ساده سازی عملیات و کاهش هزینه ها تمرکز کرد. این شرکت همچنان به تلاش خود ادامه داد و با کاهش بخش عمده الکترونیک مصرف کننده سونی، زیان های زیادی را ثبت کرد. در سال 2012 استینگر از پست های مختلف خود کنار رفت و هیرای کازوئو، مدیر بخش بازی های ویدیویی این شرکت شد. تحت هدایت وی، سونی در حالی که اقدامات بی شماری را در زمینه کاهش هزینه ها انجام می داد به خرید لوازم الکترونیکی متمرکز شد. قابل ذکر است که در سال 2013 سونی دفتر مرکزی خود در شهر نیویورک را به قیمت بیش از یک میلیارد دلار فروخت.
نمایندگی سونی
سونی از برندهای شناخته شده، قابل اعتماد و با اعتبار جهانی است که اکثر افراد حداقل یک بار در زندگی خود تجربه استفاده از محصولات آن را دارند. این برند بین المللی، با سابقه ای دیرینه در امر تولید، نمایندگی های متعددی برای فروش و توزیع محصولات باکیفیت، در سرتاسر جهان دارد. در آسیا و به ویژه ایران، این برند از محبوبترین برندها در زمینه لوازم الکترونیکی مانند تلویزیون، لپ تاپ و کنسول های بازی است.